Kriptovaluta világ info
Nyitóoldal | Vétel / eladás / tárolás | Bányászat | Invia World | Hírek | Tudásbázis | Árfolyamok

Mik azok a kriptovaluták?

Bitcoin, litecoin, ethereum, monero bányászat.
A crypto valuta egy digitális pénz, ami az államoktól és a bankoktól független. A legtöbbjüket lehet "bányászni", de léteznek olyanok is, amelyeket csak megvásárolni, ill. eladni lehet.
Az első crypto valuta a Bitcoin volt, amit 2009-ben készítettek, de ezer felett van az ismert kryptovaluták száma. A piaci kapitalizáció és napi forgalom (likviditás) alapján a legismertebbek: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), IOTA (MIOTA), Cardano (ADA), Dash (DASH), NEM (XEM), Monero (XMR). Ezeknek több Milliárd, esetenként több tíz Milliárd $ piaci kaptitalizációjuk van. A crypto valuta értéke nem függ országoktól és bankoktól sem. Egy adott crypto valuta értékét kizárólag a kereslet és a kínálat határozza meg.

Mi az a Bitcoin?

Bitcoin bányászat.
A világ legelső kriptovalutája a Bitcoin, amit 2009-ben készítettek.
Az INVIA World Nem csak a legismertebb Bitcoint, hanem mellette egyéb kriptovalutákat is bányászik. A pillanatnyi piaci helyzet függvényében Ethereum, Ethereum, Litecoin, Dash, vagy éppen Monero is szerepelhet a bányászati mixben. Azonban a világon egyedülálló szoftvere van, ami folyamatosan monitorozza, hogy melyik crypto valutát éri meg a legjobban bányászni (1000+ felett van a számuk!), és egyből arra áll rá, automatikusan azt kezdi kitermelni, ezáltal a legnagyobb profitot éri el.

A Bitcoin-t nem egy központi bank szabályozza, tehát soha nem fogják tudni "elárasztani" vele az embereket, és ezáltal inflációt okozni. A Bitcoin értékét kizárólag a kereslet és a kínálat határozza meg.

Mi a helyzet akkor a kereslettel? Nem egy nagy lufi ez a Bitcoin dolog? Ezt a Bitcoin-t komolyan veszi egyáltalán valaki?

Ma már a legnagyobb multicégek is elismerik, és lehet is náluk fizetni Bitcoin-nal:
Tesla, Microsoft, Steam, Overstock, Wikipedia, Virgin Galactic

-> [ Magyarországi Bitcoin elfogadóhelyek ł

További Bitcoin elfogadóhelyek:
Bitcoin elfogadóhelyek.


A kereslet tehát ÓRIÁSI rá!

Japánban 2017 áprilisától hivatalos fizetési módnak számít a Bitcoin.

Egyre több brókercég veszi fel az kínálatába, ezáltal lehet vele kereskedni is, és ezzel gyakorlatilag ők is elismerik a stabilitását a Bitcoin-nak.

Ezenkívül, megjelentek már Magyarországon is az első Bitcoin ATM automaták. A Bitcoin számládról az aktuális napi árfolyamon tudsz forintot felvenni, vagy akár Bitcoin számládat feltölteni:
Bitcoin automata, ATM.


De ez még nem minden. Megjelentek a Bitcoin VISA kártyák (a VISA nem adja a nevét bármihez). Tehát hogyha erre a kártyára rakod a Bitcoin-odat, akkor a VILÁG ÖSSZES VISA-t elfogadó ATM automatájából tudsz készpénzt felvenni. (a VISA-t szinte az összes ATM elfogadja)

Egy ilyen cég például a Xapo:
https://xapo.com/card/

2018 a Bitcoin és a kriptovaluták éve lesz!


Mi az az Ethereum?

Ethereum bányászat.
Egy csapat komoly programozó dolgozott rajta és 2015. év végén útjára indították az Ethereum nevű crypto pénzt.

A rendszer a Bitcoin-hoz hasonlóan a saját szabályai szerint működik, abba többé senki, még az Ethereum-ot létrehozó programozók se tudnak belenyúlni.[ Vissza a nyitóoldalra ]